fredag 19. august 2011

Sterk prestasjon av Dag Torp-Hansen i Helterittet

Forrige lørdag var det Helterittet 2011 over 105 km. Rittet har start/mål i Rjukan og går i fantastisk flott natur og spektakulært terreng. Det er et knalltøft ritt med over 2200 høgdemeter stigning.
Ullevål Sykkelklubb stilte mannssterke med hele 7 deltagere. Thomas Torstveit, Geir Sundin, Alexander Holm, Dag Torp-Hansen, Morten Simonsen, Geir Kjær og Bård Wæhle. Noen av oss bodde/overnattet på hytta til Geir K på Gaustadblikk. Det var toppers!
De første 10 km er flate og er som oppvarming å regne. Så går det rett inn i første lange bakken på over 600 høydemeter stigning på drøyt en mil tilsammen. Her blir det kjørt ganske hardt fra bunnen av og en gruppe på fire kommer avgårde. Det er Lars Petter Stormo i spissen, men Dag henger seg på og sitter fint helt til topps. Utrolig sterkt! Morten og Bård sitter i gruppen bak sammen med blant annet Svein Olav Utistog. Etter en ganske lang nedkjøring i terrengparti begynner en 30 km stigning fra Atrå til Kalhovd og så bærer det videre i en småkuppert trasè på randen av Hardangervidda. Dag kjører hardt sammen med Stormo i tet og etterhvert når de kommer forbi Kalhovd er det bare de to. Det er godt med motvind på fjellet. Gruppe to blir også mindre på veien og etterhvert slipper desverre både Svein Olav og Morten. Etterhvert sitter kun Bård og Tom Immerstein (Skagerak) igjen og ca. 2 mil før mål tar de igjen Jarle Wermskog. I teten støter Stormo på Dag og får en tilstrekkelig luke før den knallharde og spektakulære avslutningen ned til Rjukan. Utforkjøringen ned under Krossobanen gjennom 24 hårnålssvinger er hard kost for armene med i overkant mye risting. Stormo vinner, men Dag er bare noen små minutter etter og gjør en kjempeprestasjon. Det er bare å bøye seg i støvet! I gruppe to støtes det av Tom Immerstein og Bård henger seg på så godt han kan, men begynnende kramper gjør det vanskelig. Wermskog slipper begge. Hadde Bård skjønt at det stod om pallplass, så hadde han kanskje tatt et ekstra magedrag. Men, det ble fjerdeplass til slutt.
Laginnsatsen var det ikke noe å si på med fire blant de 15 beste. Ullevål sikret seg 2, 4, 6 og 15 plass totalt.
Geir Kjær gjør en flott prestasjon og vant sin klasse i år som i fjor. Morten Simonsen og Dag-Torp Hansen vant også sine klasser, i henholdvis M25 og M30. Bård ble nr 2 i M35 mens Alexander og Thomas fikk henholdsvis 4 og 5 plassen. Geir Sundin tok 10. plass i M45.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar