tirsdag 14. juli 2009

Mesterskapstrøya til Ullevål SK!

I helgen det syklet NM Maraton i Molde, og fra Ullevål SK stilte Petter, Morten, Kjell Magnus, Bent Olav og Tor Halvor Bjørnstad i NM-klassen.

Rittet, som er en forlengelse av Molde challenge, var på 85 km langt og hadde tilsammen ca 2000 høydemeter, og er nok tidenes hardeste NM løype. Både start og mål var i Molde sentrum.
Tor Halvor, som sykler for teamet Proteinfabriken-KTM, men har Ullevål SK som klubb, imponerte stort og syklet inn til 1. plass og norgesmester i maraton 2009!!


Det ble etterhvert en pulje på 5 ryttere som skulle kjempe om medaljene, der kampen skulle stå mellom Ullevål SK (Tor Halvor, Petter og Morten) og Team Etto Høydahl (Kristian og Jo). Til slutt hadde Tor Halvor mest krutt i beina i de lange og bratte motbakkene i Molde og kunne sykle jublende over mål (se bilde under) 56sek foran Kristian og 1.43 foran Jo. Petter og Morten ente henholdsvis på en imponerende 4. og 5.plass. I tillegg syklet Bent Olav og Kjell Magnus meget sterkt og endte opp på henholdsvis 12. og 18.plass. Imponerede innsats av alle sammen og Ullevål SK fikk virkelig markert seg som (en av) Norges beste klubber.


Vi venter spent på en rapport og kommentarer på hvordan utviklingen var underveis i rittet.


2 kommentarer:

 1. Konge gutta! Dette er dritimponerende og et skikkelig løft for en nyoppretta klubb. Ser frem mot fortsettelsen, og det er blir bare morsommere og morsommere å være en del av denne gjengen.

  - AlexW

  SvarSlett
 2. NM Maraton 2009 sett fra Petters side.
  Det ble ikke helt den ønskede oppladningen etter Bukkerittet da jeg følte meg fyllesjuk frem til og med tirsdagen og reaksjonsevnen ikke var helt på topp før torsdag kveld. Fredag var jeg likevel klar til å ta en nærmere titt på løypa. Det skulle vise seg å bli svært vanskelig frem til vi traff en kar fra Troms med GPS på styret. Han tok oss (Morten og meg) gjennom den siste timen av løypa. Bratt oppover og bratt nedover. Halvparten burde altså passe meg bra;-)
  Den først mila gikk veldig kontrollert. Deretter dro det seg til i noen bratte kneiker og jeg fikk kjenne på at pusten ikke var helt som den skulle. Beit meg likevel fast i tetgruppen, men lå dustete langt bak i rekka. Første virkelige utforkjøring var skikkelig hårete med smal sti i vått gress. God avstand til Morten forand tok meg vel ned, men bak meg smalt det j..... da Mannengen og Fagerli gikk i bakken. Tor Halvor kom bak og som ansvarlig lege i tetgruppen vurderte han det forsvarlig å kjøre videre. Dermed var vi 6 i teten og i de neste tøffe bakkene ble vi 5. I et parti der det gikk like fort å gå som å sykle måtte både Morten og jeg gi noen meter for mye, vi var ikke langt bak over toppen, men de tok muligheten forand og kjørte for å holde oss unna. Dermed ble det lagtempo på Morten og meg frem til neste lange bratte bakke på traktorvei. Mot toppen hadde ikke Morten mer å kjøre med og vi skilte lag etter kanskeje 2 timer sammen. Jeg var kviknet litt til i denne perioden tok innpå teten i noen lange slake moter på asfalt. Da det var igjen ca. 1 times kjøring var jeg omlag 2,5 min bak teten. Den tøffeste delen av løypa var fortsatt igjen og jeg hadde et lite håp om at en av de tre forand skulle få problemer. Jeg hadde god fart opp den bratteste bakken langs alpinanlegget og jobbet mye med meg selv for å holde tempo over de sugende myrene som fulgte. Så fikk jeg hammer'n. Skikkelig! Tom for sukker (en real taktisk blunder) og med et treningsgrunnlag som absolutt ikke er ment for å holde i over 3 timer på terskel ble den offensive tankegangen byttet ut med en fandenivolsk vilje til å komme seg til mål uten å bli tatt igjen bakfra. At jeg ikke ble tatt igjen er et lite under, men jeg skal love at jeg gravde dypt i kjeller'n for de siste kreftene.
  Alt i alt er jeg godt fornøyd med 4. palssen og ekstra fornøyd med at jeg ikke må gjøre det samme igjen på en stund.

  Tusen takk for veldig god hjelp til alle som hjalp til!
  Team Bent Olav for perfkt langing!
  Morten for kjøring hele veien til Molde da skallen ikke var på topp!
  Milsluker'n for lånet av bil!
  Thomas for bokking av hotell!
  Vidar G for livgivende glukosegel etter målgang!

  Bruk hjelm! Vennlig hilsen Petter

  SvarSlett